n° 61: Mini-Europa bezoeken

Vorig jaar was het niet mogelijk om Mini-Europa te bezoeken want de weergoden waren niet goed gezind en konden me hun zegen niet geven.
Dit jaar (op 3 juli 2017) wilde ik nog eens een poging wagen omdat het toch iets was dat ik absoluut wilde bezoeken. Door het Atomium en Mini-Europa te bezoeken, neem ik een revange op de mensen die me wijsmaakten als kind dat deze twee plaatsen niet rolstoeltoegankelijk waren.

Toegang
Mini-Europa ligt tussen het Koning Boudewijnstadion, de Kinepolis, de Océade en aan de voet van het Atomium (parkeerplaatsen van de cinema).
Ten eerste zijn er twee ingangen. Eentje is een brug die men moet nemen en gelegen is aan de hoofdingang van de Kinepolis zelf. Deze ingang is dus niet toegankelijk voor rolstoelen
De tweede ingang ligt aan de achterkant van de Kinepolis, naast het Koning Boudewijnstadion. Men zal een hefboom zien staan en op de muur van de Kinepolis zelf hangt er een rolstoelpictogram. Hier moet men een zekere afstand afleggen rechtdoor, links afslaan en dan rechts inslaan. De ingang van het park zelf en de uitgang van de hierboven vernoemde brug zal men na 6 à 7 min. wandelen te zien krijgen.

Toegankelijkheid
Het park is zeer rolstoelvriendelijk. Wat toegankelijkheid betreft is er hier dus geen probleem. Ook over de cafetaria van het park kan ik niet veel slechts zeggen. Wel heb ik de toiletten niet geïnspecteerd omdat ik daar nooit gebruik van maak.
Aan de uitgang staat een soort "draaikolkding", maar ik kon er makkelijk door met mijn Permobil m300 en anders gaat men gewoon langs de ingang naar buiten. Ze zullen daar niet moeilijk over doen.

Een bericht gedeeld door H'ke (@hnneke) op

Persoonlijke ervaring
Het park zelf is niet heel groot, maar het hoeft ook niet groot te zijn. Het is een fijn plekje om een halve dag in door te brengen. Zeker voor de mensen die in de buurt wonen en zin hebben in iets anders.
Eerlijk moet ik toegeven dat ik meer op mijn gemak was hier dan in Pairi Daiza toen. In Mini-Europa had ik de vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde zonder verantwoordelijkheid te dragen voor andermans veiligheid. Je weet wel, teentjes platrijden en zo van die dingen? Toppie dus!

Ben jij al in Mini-Europa geweest? Heb jij het Atomium al eens bezocht? Hoe vond je het? Of ben je van plan om het te gaan bezoeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...