n° 4: Museum voor Natuurwetenschappen

De vergezelde assistent heeft hier gratis toegang..
Dit berichtje ligt al een tijdje (sinds 28 december 2016) te verkruimelen tussen al mijn andere kladversies, maar ik heb nooit echt tijd gehad om het eens deftig uit te schrijven. Vandaag ga ik daar eens verandering in brengen.

Deze wens komt uit mijn kindertijd, toen mijn titularis een uitstapje plande naar het Natuurhistorisch Museum in Brussel.
Het museum had zo'n diepe indruk gelaten 20 jaar geleden, dat ik er nog eens heen wilde gaan uit nieuwsgierigheid. 
De Iguanodons van Bernissart
Ik besef nu meer dan ooit hoeveel tijd mijn juffen en meesters in mij staken om toch wat geprikkeld te worden door omgeving buiten de schoolmuren. Waarvoor mijn dank trouwens.


Het museum is vooral bekend als het dinomuseum nu. In deze museum staan imposante stukken van opgezette dinosaurussenbotten.
Hier besef je pas hoe klein de mens eigenlijk is. Het mensenras betekende eigenlijk niets in de ogen van deze oerbeesten toen. Eén misstap en men zou verplet kunnen worden als een mier.

Behalve het Galerij van de Dinosauriërs is er ook nog het Galerij van de Mens, het Galerij van de Evolutie, het Galerij Biodiversiteit, het Galerlij 250 jaar Natuurwetenschappen, de Zaal van de Mosasauriërs en de Mineralenzaal.  Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen die men kan bezichtigen.

Toegankelijkheid
Wat toegankelijkheid betreft is het enorm verbeterd in vergelijking met 20 jaar geleden. Overal zijn er hellende vlakken voorzien. Men kan perfect alle zalen bezoeken in theorie.
Wel zijn de hellende vlakken een beetje small naar mijn mening. Ikzelf kan er perfect op en af rijden met mijn M300, maar voor bredere rolstoelen of mensen die de elektrische rolstoel niet goed kunnen besturen, zal het manoeuvreren worden denk ik. 
Alle verdiepingen zijn te bereiken via de lift en de cafetaria/eetruimte is eveneens toegankelijk.
Bij vragen of problemen kan men steeds terecht bij het personeel die met harte je zullen helpen.

Conclusie
Men zou het niet zeggen, maar het is best een grote museum en een halve dag is niet genoeg om alles rustig te kunnen bezichtigen. Maar ik vond het wel een leuke museum en het was niet té druk. Voor herhaling vatbaar dus!

Hou jij van dino's, oermensen of wetenschap? Of eerder niet? Wat voor een soort museum heb jij liever? En waarom?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...